ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ. Εξελίξεις στο θέμα της πρακτικης άσκησης

|



Στη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26/04/2010 του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, σχετικά με το πρόβλημα της αποπληρωμής των χρημάτων της πρακτικής άσκησης η ΔΑΠ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων και δράσεων που περιλάμβανε: α) αποστολή δελτίων τύπου προς τα ΜΜΕ και κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, β) ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης 27/04/2010 από το Πανεπιστήμιο μέχρι την Πρυτανεία.

Η ΠΑΣΠ ακολουθώντας μια τακτική αναβολών και καθυστερήσεων πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα και ενώ ουσιαστικά συμφωνούσε με την ουσία των προτάσεων μας, για να μην ταυτιστεί μαζί μας αποδεικνύοντας την ένδεια προτάσεων, αντιπρότεινε να πραγματοποιηθεί η πορεία την πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή (Παρασκευή 30/04/2010, στις 18:00).

Η χρονική στιγμή αυτή ήταν ακατάλληλη γιατί ως γνωστόν η πρυτανεία δεν λειτουργεί τα απογεύματα.

Η πρόταση αυτή της ΠΑΣΠ ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση αλλά δυστυχώς το προεδρείο του Δ.Σ δεν έκανε τίποτα για να ενημερώσει το σύνολο των φοιτητών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μικρή προσέλευση των φοιτητών με συνέπεια την μη πραγματοποίηση της πορείας.

Επειδή το θέμα μας αφορά όλους προτείνουμε την πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης άμεσα.

Οι προτάσεις της ΔΑΠ είναι οι ακόλουθες:
α) Διατήρηση της Πρακτικής άσκησης όπως διεξαγόταν μέχρι σήμερα (καλοκαίρι Β΄ και Γ΄ έτους) .
β) Η πρακτική άσκηση να συνεχίσει να είναι αμειβόμενη (επιδοτούμενη).
γ) Να πληρωθούν άμεσα οι φοιτητές στους οποίους το πανεπιστήμιο χρωστάει τα δεδουλευμένα τους.
δ) Προκειμένου να διεκδικήσουμε τα χρήματα της πρακτικής άσκησης προτείνουμε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία κατά τη διάρκεια της επόμενης Συγκλήτου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009 Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ ΙΟΝΙΟΥ | Template Blue by TNB